ub40Site

ub40SiteAALTEN – De wereldberoemde Britse band UB40 komt in het kader van hun Europese tour op vrijdag 10 februari 2017 naar Aalten voor een concert in evenementencentrum de Hofnar. De band geeft twee concerten in Nederland tijdens deze tournee, die verder bestaat uit grote concerten in Duitsland, Frankrijk en België. Het andere concert in Nederland vindt plaats in TivoliVredenburg in Utrecht.

UB40 werd in 1978 opgericht en verwijst met z’n naam naar het Unemployment Benefit Form 40, het formulier waarmee Engelse werklozen zich moesten aanmelden om een uitkering te krijgen. Na het eerste album Signing Off (1980) konden de bandleden zich permanent uitschrijven bij de plaatselijke UWV. Sindsdien bracht de groep namelijk achttien studio- en vier live albums uit en scoorde wereldhits met o.a. Red, red wine, Kingston Town, Cherry oh baby, Breakfast in bed en Don’t break my heart.

Met ruim 70 miljoen verkochte platen, 4 Grammy nominaties en ruim 50 singles in de internationale hitlijsten haalt de Hofnar hiermee 1 van de grootste internationale bands uit de jaren 90 naar de Achterhoek.

Deze Europese tour van de band uit Birmingham draagt de titel Signing Off tour, gelijknamig aan de naam van het eerste album uit 1980. Dit album, waarmee de band definitief doorbrak, zal tijdens het concert ook in zijn geheel worden gespeeld, aangevuld met alle grote bekende UB40-hits.

De bezetting van UB40 bestaat uit ‘founding members’  Jimmy Brown

(drums), Robin Campbell (co-lead vocals/gitaar), Earl Falconer (bas/zang), Norman Hassan (percussie/zang) en Brian Travers (sax/toetsen), plus Duncan Campbell (lead vocals, sinds hij in 2008 het stokje overnam van zijn broer), Martin Meredith (sax/keys), Lawrence Parry (trompet) en Tony Mullings (toetsen).

De voorverkoop voor het concert start op woensdag 24 augustus om 10.00 uur via  www.hofnaraalten.nl. Kaarten gaan rond de 40 euro kosten.