mondriaanwilgenbos

mondriaanwilgenbosWINTERSWIJK – Villa Mondriaan heeft er twee vroegere werken van Piet Mondriaan in langdurige bruikleen bij. Vandaag werden museumbezoekers verrast met de twee nieuwe schilderijen van de naamgever van het museum. Naast het eerder aangekondigde ‘Drie hooischelven in een veld’ is nu ook het kleinere ‘Wilgenbosje met boten langs de rivier Gein’ te zien. Beide werken werden geschilderd in de omgeving van Amsterdam, waar Mondriaan de weidse uitzichten buiten de stad schilderde. Zo schilderde hij naast koeien ook veel boerderijen, bomen en boten. Het schilderij ‘Wilgenbosje met boten langs de rivier

Gein’ heeft twee van deze drie elementen. Ook op dit schilderij is goed te zien dat hij niet per se het landschap zelf, maar de lichtinval in het bosje erg interessant vindt.  
De schilderijen zijn aangekocht bij Christie’s Amsterdam door een particuliere sponsor, die de werken in langdurige bruikleen schenkt aan Villa Mondriaan.