alpacas

alpacasVREDEN- In Vreden zijn afgelopen nacht drie alpaca’s, een soort lama’s, gestolen. Een ervan is inmiddels teruggevonden, maar twee vrouwtjes-alpaca’s, waarvan een hoogzwanger, zijn nog spoorloos. Het is niet voor het eerst dat deze dure dieren doelwit zijn van dieven. Vorig jaar werd in Neede nog een complete kudde van negentien alpaca’s gestolen en in Laren (G.) werden dit voorjaar nog drie van die dieren ontvreemd.

In Vreden werden in de nacht van woensdag op donderdag drie alpaca’s uit een weiland aan de Ottensteinerstrasse meegenomen en met een gestolen aanhangwagen weggevoerd. Een van de drie dieren kon vermoedelijk uit…

…de aanhangwagen springen want het dier werd ’s nachts op de B70 tussen Vreden en Gronau aangetroffen.

De schade van de diefstal bedraagt circa 5.000 euro. De alpaca’s waren gechipt met de nummers 528257000026086 en 52827000026084.