vredensehof1WINTERSWIJK – De opvang van maximaal 200 vluchtelingen in de Vredense Hof vanaf 10 augustus gaat gewoon door. Dat zegt zorgcombinatie Marga Klompé naar aanleiding van het nieuws dat een tijdelijke opvanglokatie voor 300 asielzoekers in Veghel onverwachts leeg blijft, omdat er geen behoefte meer is aan extra capaciteit. Het COA zou namelijk voldoende vluchtelingen in de reguliere azc’s kunnen opvangen nu de Europese afspraken over beperking van de stroom vluchtelingen lijken te werken. Daardoor is er minder behoefte aan nieuwe opvangcapaciteit. Er staan inmiddels meerdere noodopvanglokaties leeg.

“Wij gaan er vanuit dat de opvang gewoon doorgaat”, aldus een woordvoerster van de zorgcombinatie, die de opvang in de Vredense Hof uitvoert. “De afspraken zijn vorige week nog bekrachtigd in een overeenkomst met gemeente en COA. Anders zou het COA dat zeker niet gedaan hebben”. Of er door de verminderde vluchtelingenstroom eventueel minder dan 200 vluchtelingen worden opgevangen, daar kan

de woordvoerster niets over zeggen. “Dat is een zaak van het COA, wij voeren de opvang uit en hebben er mensen voor aangenomen. Daar krijgen wij een vergoeding voor”.