vanbeem

 

vanbeemWINTERSWIJK – Thijs van Beem stapt volgend jaar maart op als burgemeester van Winterswijk. Zijn ziekte vier jaren geleden heeft hem naar eigen zeggen aan het denken gezet over de vraag of hij een derde termijn wel zou willen. Ook speelde een rol dat – als hij zou doorgaan – een nieuwe raad dan een profiel moet opstellen voor een burgemeester die halverwege de volgende raadsperiode zou moeten worden benoemd. Het feit dat hij bij weggaan net 64 is, betekent voor hem wel dat hij nog wat lichtere werkzaamheden, zoals toezichthouder, zou willen uitoefenen.

Meer over het vertrek van Van Beem vanaf vrijdagmiddag op TV Slingeland.

Intensief

Van Beem noemde het burgemeesterschap van Winterswijk

vanavond een prachtige, maar intensieve baan. “Ik ga me oriënteren op andere werkzaamheden, zonder de 7×24 uurs-belasting die het burgemeesterschap met zich meebrengt. Door mijn besluit nu bekend te maken hebben de gemeenteraad en de Commissaris van de Koning voldoende tijd om een opvolger te vinden, ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018.”
Thijs van Beem (PvdA) is sinds 16 maart 2005 burgemeester van Winterswijk. In 2011 werd hij herbenoemd voor een tweede termijn van zes jaar.