wamvanduren

 

wamvandurenWINTERSWIJK – Bouwbedrijf WAM&VanDuren heeft opnieuw een grote opdracht voor de bouw van een onderwijsinstelling binnengehaald. De combinatie WvD & WSi BV zal in opdracht van Aeres Groep de nieuwbouw en uitbreiding van het mbo-gedeelte van het Groenhorst College in Almere realiseren. Vorige week startte WvD nog met de bouw van het vakcollege in Tilburg en samen met Rots Bouw en WSI realiseert het Winterswijkse bedrijf ook de bouw van het Gymnasion Noord van de Radboud Universiteit Nijmegen. In eigen plaats bouwt WAM&Van Duren de multifunctionele accommodatie de Vliertuin. De nieuwe opdracht in Almere is verkregen middels een aanbestedingstraject waarbij WvD & WSI als Economisch Meest Voordelige Inschrijver werd verkozen. De opdracht betreft een Engineering & Construct opgave. Dit houdt in dat de combinatie verantwoordelijk is voor het technisch uitwerken van het integraal ontwerp (architectonisch, bouwkundig, constructief, installatietechnisch, bouwfysisch, akoestiek en brandveilig, duurzaamheid, interieur en landschap), alsmede de realisatie en tijdige oplevering van het werk.

De locatie Groenhorst Almere biedt op dit moment huisvesting voor vmbo-onderwijs. Ten behoeve van de mbo-uitbreiding wordt een deel van de terreininrichting gesloopt en komt er een nieuwbouw van circa 2.900 m2  voor in de plaats. Het bestaand gebouw blijft behouden en de nieuwbouw wordt hierop aangesloten. Naar verwachting is de omgevingsvergunning onherroepelijk in augustus. De engineeringswerkzaamheden zijn inmiddels opgestart en naar verwachting zullen de bouwwerkzaamheden in augustus starten en zal de school in juli 2017 gereed zijn.