rechtspraak

rechtspraakWINTERSWIJK – De rechtbank van Zutphen heeft twee mannen van 28 en 29 jaar uit Moldavië  veroordeeld tot een gevangenisstraf van respectievelijk 7 en 15 jaar. De mannen werden ervan verdacht een overval te hebben gepleegd in de woning van de familie Te Selle in Winterswijk waarbij Erik te Selle om het leven werd gebracht. Hierbij was ook een derde man uit Moldavië betrokken. Hij is op 31 mei in zijn thuisland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 20 jaar.

De rechtbank vindt bewezen dat de drie mannen op 2 juli 2014 naar de

woning van het slachtoffer zijn gegaan om te kijken of er wat te halen viel. Nadat ze de woning een tijdje hadden geobserveerd, zijn ze het erf opgegaan. Daar zijn de drie door het slachtoffer ontdekt. Ze werkten de bewoner naar de grond en maakten zijn handen en voeten vast met tape. Daarna lieten ze de man onder een kleed of zeil achter en gingen de woning in.

De vrouw van het slachtoffer, die in de woning aanwezig was tapeten ze vast aan een stoel. Ook brachten ze tape over haar mond en ogen aan. Met de pinpas van de vrouw is vervolgens 250 euro gepind.

De 29-jarige Moldaviër ging terug naar de bewoner die buiten onder een kleed lag en tapete de mond van de man dicht. De rechtbank is van oordeel dat het slachtoffer hierdoor is overleden en dat alleen deze 29-jarige verantwoordelijk is voor de dood van het slachtoffer.