polizeialarm

polizeialarmBORKEN – De Duitse grensstreek is opnieuw opgeschikt door een brutale plofkraak van een geldautomaat. Ditmaal werd ook een getuige met honkbalknuppels bedreigd. Of het ook nu gaat om een waarschijnlijk Nederlandse bende die het al een jaar heeft voorzien op Duitse geldautomaten, is nog niet duidelijk.

De plofkraak vond afgelopen nacht (van zondag op maandag) plaats bij een bankfiliaal aan de Bocholterstrasse in Borken, vlak over de grens bij Winterswijk. De daders ramden met een bij een boerderij gestolen tractor de ingang van het filiaal, waarbij ze door het veiligheidsglas heen braken. Vervolgens werd een 700 kg zware geldautomaat met behulp van een sleepkabel uit de wand getrokken en met de tractor naar buiten gebracht. Daar werd de automaat in een gereedstaand busje geladen.

Een voorbijganger die net naar huis ging na het Schützenfest, hoorde het lawaai en zag vier met bivakmutsen geklede mannen bij de bank. De getige sprak de mannen aan, die vervolgens direct een dreigende houding aannamen met hun honkbalknuppels. Daarop maakte de getuigde zich uit de voeten en alarmeerde hij de politie.

De daders zijn in onbekende richting vertrokken. Hoe hoog de buit is,

heeft de politie nog niet bekendgemaakt. Wel is aan het bankgebouw een schade van zeker 50.000 euro toegebracht.