Bij een ernstig verkeersongeval op de Deventer Kunstweg in Beltrum zijn maandag 13 juni zeven personen zwaargewond geraakt. De politie onderzoekt de toedracht.

 

De zeven personen zaten omstreeks 18.37 uur in een personenbusje en reden vanuit Groenlo in de richting van Borculo. Door nog onbekende oorzaak raakte het busje van de weg en belandde tegen een boom.

 

Eén persoon zat bekneld in het voertuig en moest door de brandweer worden bevrijd. Een andere persoon lag in het water en is uit het water gehaald. Alle inzittenden, 3 vrouwen uit Spanje (18, 22 en 22 jaar), 2 mannen uit Spanje (beide 21 jaar), een 21-jarige man uit Borculo en een 21-jarige man uit Ecuador, raakten zwaargewond. Er kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances naar de plek van het ongeval om de gewonden naar ziekenhuizen over te brengen in Nederland en Duitsland. 

 

Er kwamen twee traumahelikopters en meerdere ambulances naar de plek van het ongeval om de gewonden naar ziekenhuizen over te brengen in Nederland en Duitsland.De weg werd geruime tijd afgezet voor de hulpverlening en het ongevalsonderzoek. De ravage na het ongeval was enorm. Het busje raakte zwaar beschadigd.