mirweg

 

mirweg(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK  – Weleens gehoord van de Mirstraat in Winterswijk, of woont u aan Woseweg? Het kan ook zijn dat u op zoek bent naar de Verlengde Rasestraat. Althans, volgens de nieuwe Gemeentegids 2016. Die barst van de fouten in de straatnamen- en postcodelijst van Winterswijk.

In de gids, die deze week bij alle bewoners in de bus is beland, wordt de Misterstraat veranderd in Mirstraat, de Kottenseweg is van de kaart  verdwenen en heeft plaatsgemaakt voor de Koseweg. De Huppelseweg heet ineens de Huseweg, de Corleseweg de Coseweg en de Meddosestraat de Meseweg.

Volgens gemeentewoordvoerder Rick Land is er bij de uitgever LokaalTotaal uit Den Helder, technisch iets misgegaan bij de verwerking van de data die de gemeente heeft aangeleverd. “Het blijft wel vreemd, want het gaat om al lang bestaande straatnamen, die vroeger gewoon correct in de gids kwamen te staan. Misschien heeft het er iets mee te maken dat de vorige uitgever failliet is gegaan en dat de bestanden niet goed aansluiten op de programma’s bij de nieuwe uitgever. Gelukkig gaat het alleen maar om een aantal straatnamen en is de gids verder wel goed.”

Buurtschappen

Toch is het opvallend dat juist de namen van de straten die verwijzen naar de buurtschappen, verminkt zijn. Rick Land: “Oh, dat was ons nog niet eens opgevallen, opmerkzaam dat u dat ziet. Of het toeval is, ik zou het echt niet kunnen zeggen”.

Volgens de gemeentewoordvoerder kost de gids de gemeente

niets: “De uitgever betaalt de uitgave en werft daarvoor advertenties”. De gemeente wil de foute vermeldingen in het gemeentelijke nieuws gaan rechtzetten. “Verder kunnen we er weinig aan doen. De gids ligt al bij iedereen in de bus”.