denhelderbomen

denhelderbomenWINTERSWIJK – De aannemers die watermolencomplex Den Helder in ’t Woold renoveren hebben momenteel hun handen vol aan de wateroverlast in de Boven-Slinge. Door de enorme regenval van de laatste dagen in met name Duitsland is het water over de damwanden heen gestroomd. Zeker drie kastanjes, vlak voor de brug, zijn daardoor scheef komen te staan en zijn vandaag (vrijdag) gerooid. Nu moeten de bouwputten waarin het water terecht is gekomen eerst weer gedicht worden, aldus woordvoerster Minke Huurnink van het Waterschap Rijn en IJssel dat mede-opdrachtgever is voor de renovatie van de stuw.

Volgens Huurnink heeft het wassende water voor extra werk en kosten…

denhelderhuisje…gezorgd. Zo is er bij landgoed Den Schooten een bypass in de Boven-Slinge gemaakt om de wateroverlast bij de stuw te beperken. 

Over de omvang van de schade en de eventuele vertraging van het project kan ze nog niets zeggen. Dat geldt ook voor de vraag of het in aanbouw zijnde tuinhuisje op de linkeroever na de stuw behouden kan blijven. “Pas als het water weer gezakt is kunnen we de eventuele  schade beter overzien, maar vooralsnog lijken de bouwwerken gered”.

De wateroverlast trok vandaag veel bekijks van Winterswijkers.