eucalypta

eucalyptaSloop als er over twee jaar geen nieuwe huurder is

WINTERSWIJK – De gemeente Winterswijk gaat de voormalige kantine en kleedkamers van V.V. Winterswijk ruilen tegen het gebouw Eucalypta van Stichting Welzijn Winterswijk (SWW) aan de Jeugdkerkstraat. De ruildeal is het eerste resultaat van het experiment Stedelijke Herverkaveling.

Overbodige meters vastgoed worden daarbij aan de markt onttrokken en de vraag concentreert zich op de ruimtelijk en economisch beste plekken in Winterswijk en de regio.

Als de gemeenteraad akkoord gaat met de ruildeal, start daarmee een zogenaamde ruilcarrousel om de leefbaarheid van Winterswijk te vergroten. SWW handhaaft haar buitenschoolse opvang en sportactiviteiten op Sportpark Jaspers en de gemeente onderzoekt hergebruik van Eucalypta. Mocht er voor 1 juli 2018 geen zicht zijn op hergebruik van het voormalige parochiehuis en jongerencentrum, dan wordt dit gebouw aan de vastgoedmarkt onttrokken, aldus de gemeente. Dat komt dus neer op sloop.