katwijkgrijsen

katwijkgrijsenKATWIJK/WINTERSWIJK – Het Beste gebouw van het Jaar, de nieuwe ondergrondse parkeergarage aan het strand van Katwijk, heeft een Winterswijks tintje. Grijsen Straatmeubilair heeft daaraan met meerdere elementen mogen bijdragen. Naast het duinpad bij de garage staan banken van het type Silhouet met het kenmerkende gebogen onderstel. Tevens heeft Grijsen de hoofdingang van de parkeergarage voorzien van informatieborden in Cortentstaal. Ook de nooduitgangen, die als helmen uit het duinlandschap steken, zijn gemaakt van Cortentstaal. Doordat het Cortentstaal op meerdere plekken terugkomt in het project ontstaat er een mooie samenhang. Grijsen zegt er trots op te zijn aan dit unieke project te hebben meegewerkt. De door BNA als beste gebouw gekozen garage is een voorbeeld van bouwen in de natuur en levert tevens een bijdrage aan de kustversterking die nodig is in verband met de stijgende zeespiegel.