bankbiljetten

bankbiljettenWINTERSWIJK – Van alle huishoudens in Winterswijk bezit 1,8 procent een miljoen euro of meer, zo blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van het CBS. Omgerekend naar het aantal huishoudens in de gemeente (12.400) zou dat neerkomen op 223 miljonairs. Winterswijk telt naar verhouding iets meer miljonairs dan het landelijk gemiddelde, dat op 1,4 procent van de huishoudens ligt. Bij het vermogen heeft het CBS de waarde van de woning (en hypotheekschuld) buiten beschouwing gelaten.

De gemeente Kerkrade kent het laagste percentage miljonairs: 0,3 procent. Deze Limburgse gemeente wordt gevolgd door Landgraaf, Brunssum en Den Helder met 0,4 procent miljonairs. In 2014 waren er 71 gemeenten met minder dan 1 procent miljonairs. In verhouding wonen de meeste miljonairshuishoudens in de gemeenten Laren, Bloemendaal en Blaricum (allen rond de 10 procent), Wassenaar (8,8 procent) en Rozendaal (7,6 procent). In totaal waren er 79 gemeenten met ten minste 2,5 procent miljonairs in 2014.