vanbeem

 

vanbeemWINTERSWIJK –Er komen vooralsnog geen camera’s te hangen op de uitvalswegen van en naar Winterswijk. Dat antwoordde burgemeester Thijs van Beem gisteravond op een voorstel van Winterswijks Belang bij de behandeling van de Kadernota 2017-2020.

 

Volgens WB-ractieleider Henk-Jan Tannemaat wordt het hoog tijd dat er camerabewaking komt op de routes van en naar Winterswijk. “Het is voor te veel mensen een aantrekkelijk idee om in Winterswijk te gaan shoppen zonder te betalen. Wij begrijpen niet waar Winterswijk nog op wacht”, zo refereerde hij naar eerdere discussies in de raad over dit thema.  Maar volgens Van Beem kan een burgemeester daartoe alleen beslissen op basis van proportionaliteit: de zwaarte van de maatregel moet dus in verhouding staan met de ernst van de vergrijpen en alle andere methodes om vergrijpen tegen te gaan moeten dan al benut zijn. En volgens Van Beem wegen camera’s nu niet op tegen de inbreuk op de privacy van bewoners en bezoekers. Ook het Openbaar Ministerie, dat ook kan beslissen tot cameratoezicht, ziet onvoldoende aanleiding voor zo’n maatregel en blijft bij zijn standpunt, aldus Van Beem. Vanavond debatteert de gemeenteraad verder over de Kadernota, waarin ook het onderwerp veiligheid wordt besproken.