vredensehof1(door Jan Ruesink)

WINTERSWIJK – De komst van asielzoekers naar de Vredense Hof in Winterswijk schept de komende twee jaar minstens acht extra banen. De eigenaar van het complex, de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé, heeft deze vacatures uitgeschreven voor het beheer van het gebouw dat aan het COA wordt verhuurd. Het centraal orgaan zet daarnaast eigen personeel in.

De zorgcombinatie zoekt vier tot vijf fulltimers en twee tot drie parttimers. Volgens de woordvoerster van de stichting komen deze medewerkers in overleg met het COA in dienst van de Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé voor twee jaar, de duur van de tijdelijke opvang.

In de Vredense Hof zal straks een 24-uurs aanwezigheid van de beheerders zijn. Zij vormen het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen, ze houden toezicht op de apparatuur en installaties, zien toe op juist gebruik van wasmachines en keukenapparatuur, verrichten onderhoud en houden toezicht op naleving van de huisregels. Ook moeten ze spanningen tussen de bewoners signaleren en interveniëren bij ongewenst gedrag.

Vrijdagmiddag (20 mei) is er in de Molenberg in Groenlo een informatiebijeenkomst over de vacatures. Volgens de woordvoerder kan er nog gesolliciteerd worden tot 23 mei.

Meer info op http://www.szmk.nl/complexbeheerders/96/v