polizei

polizeiBOCHOLT – Een 26-jarige man uit Rhede is vanochtend aangehouden nadat hij gedreigd had een bom tot ontploffing te laten brengen in het arbeidsbureau van Bocholt, vlak over de grens bij Winterswijk.

Tegen half tien vanochtend had de man tijdens een telefoongesprek met een medewerkster van de Arbeitsagentur in Coesfeld gedreigd naar het arbeidsbureau in Bocholt te rijden om daar een bom te laten ontploffen. De medewerkster alarmeerde daarop de politie en die rukte met meerdere eenheden uit naar het arbeidsburau aan de Hindenburgstrasse. Tegen kwart voor tien werd het hele gebouw ontruimd, terwijl andere agenten naar de woning van de man in Rhede gingen. Daar troffen ze de man aan en konden ze de politie in Bocholt melden dat de circa twintig werknemers van het arbeidsbureau weer naar binnen mochten.

De man is na verhoor weer vrijgelaten, maar moet wel rekenen op vervolging wegens verstoring van de openbare orde. De man zelf was totaal verrast over zijn aanhouding en sprak van een ‘misverstand’.