museumwereldvanwenters

museumwereldvanwentersWINTERSWIJK – Onder de naam Wereld van Wenters gaat het Winterswijkse belevenismuseum in de Meddosestraat dit najaar zijn deuren openen voor het publiek.In het museum kunnen bezoekers de geschiedenis van Winterswijk horen en zien, ruiken, voelen en proeven dankzij ‘demowerkers’ die het erfgoed tot leven brengen door onder meer het geven van demonstraties van verschillende ambachten. Een aantal clienten van zorginstelling van De Lichtenvoorde zal samen met vrijwilligers het museum gaan runnen.Het museum is nu op zoek naar vrijwilligers die samen met de mensen van De Lichtenvoorde rondleidingen gaan geven, oude ambachten gaan demonstreren, koffie en thee gaan serveren en onderhoudswerk verrichten.

Wereld van Wenters komt voort uit Museum Frerinks dat enkele jaren geleden werd gesloten.Het nieuwe museum is gevestigd in drie opgeknapte oude winkelpanden in de Meddosestraat. Het is de bedoeling dat een deel van het museum nog voor de zomer opengaat, zo meldt de website www.vereniginghetmuseum.nl