vredensehof1WINTERSWIJK – Seniorenvereniging Wenters Plus heeft vanmiddag overeenstemming bereikt met het COA en de Stichting Zorgcombinatie Marge Klompé over het gebruik van het Grand Café in de Vredense Hof. Daardoor zal de vereniging van 50-plussers haar bezwaarschrift tegen de wijziging van het bestemmingsplan voor de Vredense Hof intrekken, zodra de afspraken op papier staan. Dat zegt voorzitter Hans Soutendijk van Wenters Plus na het “geweldig verlopen” overleg vanmiddag in de Vredense Hof.

Wenters Plus kreeg eerder dit jaar te horen dat ze per eind mei geen gebruik meer konden maken van het Grand Café in de leegstaande vleugel van de Vredense Hof. Door de komst van asielzoekers in het gebouw had de zorgcombinatie het pand verhuurd aan het COA, waardoor Wenters Plus versneld op zoek zou moeten naar vervangende ruimte. Daarom tekende de vereniging bij de gemeente bezwaar aan tegen de wijziging van het bestemmingsplan voor de Vredense Hof. Dat dreigde voor de gemeente en het COA roet in het eten te gooien, omdat het bezwaar in ieder geval een aanzienlijke vertraging zou betekenen voor de plannen om zo snel mogelijk na 1 juli asielzoekers op te vangen.

Wenters Plus kan volgens de nu gemaakte afspraak in ieder geval komende twee jaar elke dinsdagmiddag weer terecht in de grote zaal. Soutendijk meldt dat Wenters Plus van plan is de asielzoekers ook bij  activiteiten te gaan betrekken. In september begint de vereniging een nieuw seizoen.