anemoonstraat

 

anemoonstraatWINTERSWIJK – Bewoners van de omgeving Anemoonstraat zijn het wachten op verkeersmaatregelen van de gemeente kennelijk zat. Ze zijn nu zelf in actie gekomen voor een veiliger speeltuin in de straat. Op de straat is nu een tekst met de woorden ’30 km p/u’ gekalkt. De bewoners van de nieuwbouwstraat tussen de Tuunterstraat en de Leliestraat maken zich al enige tijd zorgen om de verkeersveiligheid bij het speeltuintje bij de ingang van de straat. Gemeenteraadslid  Yvonne Domhof (SP) stelde daar in de raadsvergadering van vorige week nog vragen over aan het college van B en W. Volgens Domhof had de buurt hierover drie weken daarvoor al aan de bel getrokken bij de gemeente. Ook de Rova zou de gemeente hierover hebben benaderd. Wethouder Gommers antwoordde daarop de bewuste mails niet  te hebben gezien. Hij verzocht Domhof de brief van de buurt naar het college door te sturen zodat de verantwoordelijke wethouder zich erover kan buigen.

Een woordvoerster van de gemeente Winterswijk kon vrijdagmiddag nog geen reactie geven op de actie van de bewoners. Ook was er volgens haar nog niets bekend over een antwoord van de wethouder op de vragen van de SP.