jeugdwedstrijd whvdekarper 84117

jeugdwedstrijd whvdekarper 84117WINTERSWIJK – Sportvisserij Nederland heeft zich lovend uitgelaten over het jeugdbeleid van de Winterswijkse Hengelsport Vereniging De Karper. Het uitgebreide programma dat de jeugdcommissie van De Karper heeft opgezet om de jeugd enthousiast te maken voor de hengelsport, noemt de landelijke bond op haar website ‘mooi om te zien en een goede inspiratie voor andere verenigingen’.

Het jeugdprogramma van WHV De Karper bestaat uit een uitgebreid vislesprogramma om het sportvissen bij de Winterswijkse jeugd te promoten. De vereniging beschikt hiertoe over maar liefst drie vismeesters.
Kinderen die na een visles enthousiast zijn geworden, kunnen direct een gratis online jeugdvergunning aanvragen via de website van de vereniging. Ze kunnen binnen enkele dagen tot weken ook in de avond een jeugdviscursus volgen bij de vereniging. Geregistreerde jeugdvergunninghouders worden één of twee keer per jaar geattendeerd op de voordelen van de jeugdvispas van de vereniging.
WHV De Karper heeft ruim 1500 leden. De vereniging geeft ook vislessen op basisscholen.