huusker

huuskerWINTERSWIJK – Het college van burgemeester en wethouders heeft overeenstemming bereikt over de verkoop van het pand Frerikshof 9, beter bekend als de Huusker, het voormalige pand van het Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie (CNME).

Het CNME moest in 2013 haar activiteiten inkrimpen, waardoor het pand te duur werd. De gemeente, die het pand via erfpacht aan het CNME in gebruik had gegeven heeft de erfpacht afgekocht en werd daarmee weer volledig eigenaar. Omdat de gemeente zelf geen bedoelingen had met het pand is in eerste instantie onderzocht of het betrokken kon worden in de plannen rond een nieuwe bestemming voor het complex Freriks. Toen dit niet mogelijk bleek, is het pand begin 2015 via een plaatselijke makelaar te koop aangeboden.

Het pand heeft een maatschappelijke bestemming en blijft die bestemming ook houden, in dit geval een praktijk voor fysiotherapie.

Fysio en manuele therapie Jolien te Brake gaat het pand betrekken. Haar vestiging in Wenters Sport Club blijft open.