vannijkerken

vannijkerkenWINTERSWIJK – Raadslid André van Nijkerken van Winterswijks Belang heeft in een column felle kritiek geuit op de VVD. De landelijke liberalen noemt hij opportunisten en patjepeeërs, terwijl de plaatselijke VVD’ers niet het algemeen belang zouden dienen, maar “uitsluitend” op eigen belang uit zouden zijn. Van Nijkerken doet zijn opmerkelijke uithaal naar de liberalen in de jongste nieuwsbrief van Winterswijks Belang.

 

Volgens Van Nijkerken roepen de VVD’ers in Winterswijk dat de markt zijn werk moet doen, “maar als die markt dan vervolgens weigert om zendmasten te plaatsen in dunbevolkte gebieden zoals het buitengebied van Winterswijk, schreeuwen de liberalen moord en brand en moet de overheid alsnog

opdraven om dat recht te trekken. Hoezo de consequenties van het liberale gedachtegoed onvoorwaardelijk accepteren? Zolang het goed gaat met ondernemers willen ze niet dat de overheid zich met hen bemoeit, maar zodra het crisis is moet de overheid vooral zorgen voor opdrachten zodat bedrijven kunnen overleven”.

Van Nijkerken is ook erg kritisch over de opstelling van de VVD in de discussie over de aanleg van glasvezel in het buitengebied. In zijn column beschuldigt hij de lokale VVD ervan niet voor het algemene maar het eigen belang op te komen:  “Eén van de redenen waarom het zo moeizaam gaat met dit onderwerp, is dat Europa staatssteun verbiedt. Dus kan de overheid niet zomaar geld steken in de aanleg van glasvezel. Sommige van onze plaatselijke liberalen wonen in het buitengebied van Winterswijk, hebben persoonlijk dus nadeel van die Europese regelgeving en roepen dan ook dat Europa maar eens moet stoppen met al die belachelijke regeltjes. Zou één van die “liberalen” zich ook maar een moment hebben gerealiseerd dat het Europese verbod op staatssteun er juist is om oneerlijke concurrentie te voorkomen en dus vooral een tegemoetkoming is aan de liberalen die vinden dat de markt z’n vrije werk moet kunnen doen? Ik ben bang, nee, weet zeker dat betreffende “liberalen” daar geen seconde bij hebben stilgestaan; het gaat ze namelijk niet om het consequent toepassen van een ideologie, het gaat ze uitsluitend om hun eigen belang en daar moet alles voor wijken, liberaal of niet.”

De column van Van Nijkerken staat op http://winterswijksbelang.nl/wp-content/uploads/03-2016-Nieuwsbrief-WB.pdf