marktnacht2

marktnacht2

WINTERSWIJK – Wethouder Ilse Saris opent op dinsdag 5 april de winkel-wandel-slenterroute door de Meddosestraat en Ratumsestraat. De route, met historische aanwijzingen voert door een uniek stukje historisch Winterswijk. De informatie daarover staat op  zogenaamde attentietegels op de route. De route is opgesteld als proefproject voor het vitaal houden van Winterswijk.

De ondernemers, eigenaren en bewoners van de Meddosestraat /Ratumsestraat  en het tussenliggende Nieuwstraat en Scholtenbrugpark  hebben de koppen bij elkaar gestoken om te kijken op welke manier het onderscheidende en unieke karakter van dit deel van Winterswijk kan worden versterkt.

Beide straten hebben een facelift gekregen: meer groen en rustpunten in de straat, zodat passanten de oorspronkelijke gevels en historische panden rustig kunnen aanschouwen.

Ook de winkel-wandel-slenter-route is onderdeel van de aanpak om dit gebied meer op de kaart te zetten. De route, met historische aanwijzingen is een leuke en informatieve manier om kennis te maken met de geschiedenis  van dit stukje Winterswijk. De attentietegels zijn gericht op de historische gebouwen, waarvan de geschiedenis, in de beleving van veel inwoners, al grotendeels vervaagd is. De attentiestenen zijn ontwikkeld door Woudstra architecten te Schijndel.

Voorts staan op de route een tweetal heel bijzondere, kunstzinnige verbeeldingen van de geschiedenis, van Kelvin Wilson, een archeologische illustrator.