golfvw

golfvwWINTERSWIJK – Er lijkt een bende actief die auto’s van het type VW Golf aan het stelen is in de omgeving van Winterswijk. Afgelopen nacht werd in de buurtschappen een zwarte Golf met het kenteken 68-ZB-KH gestolen. Eerder deze week was het in Lichtenvoorde al twee keer raak en maandag werd een eveneens zwarte Golf aan de Kloosterstraat in Winterswijk gestolen (kenteken 29-ZD-SH). En in de nacht van maandag op dinsdag werd in de Goudenregenstraat in Winterswijk een grijze VW Golf gestolen.

Volgens wijkagent Willem Saris lijkt er een bende actief, al zijn er nog geen aanwijzingen dat er een verband is tussen alle diefstallen. De politie onderzoekt de diefstallen momenteel.

Volgens Saris is het nog maar de vraag of dit type auto gestolen wordt om vervolgens snel in Oost-Europa doorverkocht te worden. “In zulke gevallen moet je meer denken aan duurdere merken als Mercedes en BMW. Volkswagens Golf worden ook wel gestolen om er in Nederland criminele activiteiten mee te plegen”.

Het is volgens Saris moeilijk om bezitters van een Golf uit Winterswijk en omgeving een goed advies te geven. “Maar je zou wel kunnen denken aan het inbouwen van track & trace-apparatuur, zodat je kunt zien waar de auto zich bevindt”.