vredensehof1WINTERSWIJK – De actiegroep ‘Winterswijk tegen economische vluchtelingen’ heeft vandaag het idee geopperd van een buurtwacht rondom de Vredense Hof, waar over enkele maanden vluchtelingen worden opgevangen. Op haar Facebook-pagina stelt de groep een buurtwacht voor die ‘de wijken rondom de Vredense Hof in de gaten houdt en zorg probeert te dragen voor vrede en veiligheid van zowel de nieuwkomende vluchtelingen als de Winterswijkse bevolking’.

‘Dit is dus niet om chaos te creëren’, aldus de groep, ‘of rellen en ruzies te creëren tussen de Winterswijkse bevolking en de vluchtelingen, maar meer een aansturing tot een vreedzame en goede samenleving, die zich beduidend zal richten op de veiligheid van iedereen en met hoge prioriteit voor kinderen en vrouwen’, zo schrijft de groep die zich overigens nog steeds in anonimiteit hult.

De actiegroep wil in overleg gaan met de gemeente en politie over de buurtwacht. Woordvoerder Rick Land van de gemeente Winterswijk zegt desgevraagd dat de gemeente kennis heeft genomen van het bericht, “maar we hebben nog geen verzoek binnengekregen en hebben er ook nog geen standpunt over. We willen eerst graag horen wat precies de bedoeling is, voor we kunnen zeggen of het een goed of slecht idee is. Er zijn natuurlijk ook buurtwhatsapp-groepen die een oogje in het zeil houden”.