oudwinterswijklogo

oudwinterswijklogoWINTERSWIJK – Winterswijkers hebben een enorme hang naar het verleden. De website Oud-Winterswijk, waarop duizenden foto’s en filmpjes uit vroegere tijden te zien zijn, heeft gisteren de 250.000 bezoekers aangeslagen. Voor initiatiefnemer Hans Tenbergen en Vereniging Het Museum is die kwart miljoen een nieuwe mijlpaal. Amper een jaar geleden tikte de site de 200.000 bezoekers aan. Samen bekeken zij 1,7 miljoen pagina’s met een veelvoud daarvan aan beelden. Ook de gelijknamige Facebook-pagina is met ruim 6000 liefhebbers razend populair.

De site Oud-Winterswijk noemt zich nu ‘het grootste geschiedenisboek van Winterswijk’ en die aanduiding is terecht gezien de grote verscheidenheid aan rubrieken over dorpsgezichten, buurtschappen, cultureel leven, gezondheidszorg en handel en industrie. Onlangs dook via de site een unieke collectie foto’s over de verwoestingen van de Tweede Wereldoorlog op. De site is puur hobbymatig opgezet en bevat geen advertenties.

Oud-Winterswijk

Facebookpagina Oud-Winterswijk