WINTERSWIJK – Rusland heeft een verdachte van een gewelddadige overval in Winterswijk in 2014 uitgeleverd, zo meldt de NOS. De 29-jarige Moldaviër kwam gisteravond aan op Schiphol.

De man werd in mei door de Russische politie opgepakt. Hij is door leden van de Nederlandse marechaussee opgehaald in Rusland. Bij aankomst in Nederland is hij gearresteerd en naar de gevangenis in Borne gebracht.

Bij de overval op een woning in Winterswijk kwam de 52-jarige aannemer Erik te Selle om het leven. Hij werd gevonden in zijn tuin. Zijn vrouw overleefde de overval en wist de politie te waarschuwen.

Bij de overval waren nog twee verdachten betrokken. Deze mannen werden vorig jaar opgepakt in Frankrijk en Moldavië. Een van hen moet binnenkort in Nederland voor de rechter verschijnen. De ander wordt in Moldavië vervolgd omdat Moldavië geen onderdanen uitlevert