ovarnhem1

ovarnhem1WINTERSWIJK – Gevel- en interieurbouwer Sorba uit Winterswijk is opnieuw in de prijzen gevallen met zijn werk aan de OV Terminal Arnhem. Na de Betonprijs is het dak nu ook bekroond als Dak van het jaar en kreeg daarmee de 1e Nico Hendriks Award. Het nieuwe station is het huzarenstukje in de gebiedsontwikkeling rondom Arnhem CS. Sorba is hierin verantwoordelijk geweest voor het dak inclusief de unieke gebogen betonpanelen geproduceerd door Microbeton.

Het dakwerk was een gezamenlijk project van Sorba en Boko Dakbedekkers. Voor de betonpanelen werkte Sorba samen met mbX.

Sorba was de uitvoerende partij voor het complete dakpakket. De complete engineering tot en met de montage was Sorba’s verantwoordelijkheid, waarbij nauw samengewerkt werd met de partners Boko en mbX. Grensverleggend was de integratie van het design van UNStudio tot en met de realisatie op de bouw. Hierin is met name de kracht van Sorba’s engineeringcapaciteiten tot uiting gekomen.