wilhelminaschoolllogo

 

wilhelminaschoolllogoWINTERSWIJK – Steeds meer basisscholen in Winterswijk gaan over op het continurooster. Daarbij blijven de leerlingen tussen de middag verplicht over op school en zijn ze ’s middags eerder vrij. Een ruime meerderheid van de ouders van de Wilhelminaschool heeft nu ook voor het continurooster gestemd en De Kolibri gaat er binnenkort over stemmen. 

Schooldirecteur André Grevers van de Koningin Wilhelminaschool is blij met de beslissing om het continurooster in te voeren. “We gaan het nieuwe rooster volgend schooljaar invoeren”, vertelt Grevers. “De school begint dan om half 9. De kinderen zijn om dan, alle dagen, ’s middag om 14.00 uur vrij. Het is voor iedereen, de groepen 1 t/m 8.” Van de ouders stemde 79 procent voor het nieuwe rooster.

Basisschool De Kolibrie heeft afgelopen week voorlichtingsavonden gehouden voor ouders van de scholieren over de invoering van het continurooster. Binnenkort, nog voor de vakantie in februari, zal de stemming door de ouders over het rooster plaatsvinden.

In Winterswijk heeft nu een meerderheid van de zestien basisscholen volgend schooljaar een continurooster, zo blijkt uit een inventarisatie door RTV Slingeland. In het dorp zijn alle scholen al ‘om’ of erover in beraad, behalve christelijke basisschool De Bataaf. In de buurtschappen is het beeld wisselend. Terwijl een aantal ook op het continurooster is overgestapt, werken  andere nog met een traditioneel rooster.

Directeur van de Wilhelminaschool André Grevers zal zaterdagmiddag op Slingeland FM in de uitzending van Achterhoek Actueel de beslissing toelichten en ingaan op de gevolgen en de voor- en nadelen van een continurooster.