WINTERSWIJK – De uit Winterswijk afkomstige Michel Abbink heeft mogelijk een enorme blunder van de wereldbond FIFA ontdekt. Op 11 januari wordt in Zürich de winnaar van de Ballon d’Or, de Gouden Bal, uitgeroepen. Lionel Messi wordt daarvoor gezien als topfavoriet; Cristiano Ronaldo en Neymar zijn de andere genomineerden. Abbink, tegenwoordig journalist van NUsport en wonend in Hoofddorp, ontdekte dat de winnaar per ongeluk al bekend gemaakt te zijn, zo meldt de site Voetbalzone.nl. ook in de Engelse pers wordt Abbink al genoemd als bron van het bericht.

 

 

 

 

Abbink, een groot voetbalkenner en met 11.000 volgers zeer invloedrijk op Twitter, vertoont op zijn Twitter-account een schermafbeelding met begeleidende tekst dat Messi is uitgeroepen tot winnaar van de Ballon d’Or. Ook de naam van de vrouwelijke winnaars staat vermeld: de Duitse Célia Sasic.