kunstwerkgemeente

kunstwerkgemeenteWINTERSWIJK – Het gemeentekantoor van Winterswijk zal vanaf volgende week opgesierd worden door een bijzonder portret van koning Willem-Alexander. Het kunstwerk van Marjolein Rothman werd maandagavond onthuld op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente in schouwburg De Storm. Het portret is een gelaagde, van aluminium vervaardigde beeltenis in diverse grijstinten.

 

De maker van het profielportret is Marjolein Rothman, een Amsterdamse beeldend kunstenaar die geboren is in Eibergen en docent is aan de AKI in Enschede. Rothman ontwierp het portret toen zij genomineerd was om een ontwerp voor een nieuwe munt met de beeltenis van de koning te maken. De keuze daarvoor viel uiteindelijk op een ander ontwerp, maar het door haar gemaakte profiel hangt inmiddels wel in diverse stadhuizen en rechtbanken. Rothman is goed bekende van het koningshuis, want ze ontving eerder een koninklijke aanmoedigingsprijs en koningin Maxima kocht al eens een schilderij van haar.

Het portret wordt op een voor het publiek zichtbare plaats opgehangen.