polizei

polizeiBORKEN – De politie in de Kreis Borken heeft deze week met intensieve snelheidscontroles maar liefst ruim 2000 overschrijdingen van de maximumsnelheid geconstateerd. De zestien ergste snelheidsduivels kregen een rijverbod opgelegd. Eén automobilist maakte het wel erg bont met een snelheidsoverschrijding van 100 km per uur.

 

Volgens de Duitse politie vormt te hard rijden een van de hoofdoorzaken van verkeersongelukken, met veel ernstige gevolgen. Afgelopen week werd er daarom op 33 plekken gecontroleerd, onder meer op trajecten waar ook veel Nederlanders rijden. Van de ruim 33.000 gemeten snelheden waren er 2157, oftewel 6 procent te snel. Er werden 312 boetes uitgereikt en zestien rijverboden uitgevaardigd. Op de Gendringer Strasse in Isselburg reed iemand 180 waar maar 80 mag worden gereden en bij Alstätte raasde een auto met 138 km vooorbij, op een plek waar maar 70 mag worden gereden.