GKC1

 

GKC1

WINTERSWIJK – Leerlingen mobiliteit en transport van het Gerrit Komrij College kunnen voortaan een leerjaar winst boeken dankzij een nieuwe samenwerkingsvorm. Het GKC is (naast het Staring College in Borculo) een van de twee scholen in de Achterhoek waar leerlingen tijdwinst kunnen krijgen bij hun vervolgstudie aan het Graafschap College in Doetinchem.

Leerlingen van de twee vmbo-scholen kunnen in het vierde leerjaar in aanmerking komen voor het programma De Hoogste Versnelling van het Graafschap College. Het eerste jaar van deze opleiding volgen de leerlingen op hun eigen vmbo-school. Na het behalen van hun vmbo-diploma en een toelatingstoets gaan ze dan naar het Graafschap College. Daar kunnen deze leerlingen in het tweede leerjaar van niveau 2 geplaatst worden. Dat levert een jaar tijdwinst op.

Dit initiatief is een reactie op de vele veranderingen die er in het vmbo aan staan te komen. Het aantal verschillende examens wordt minder en hiervoor in de plaats komen er profielvakken die met meerdere vakken raakvlakken hebben. Eén van die profielvakken is Mobiliteit & Transport. Hierin zijn de “oude” richtingen Mobiliteit en Transport & Logistiek samengebracht. Andere vmbo-scholen in de regio gaan over op een ander profiel waarbij ze minder hoeven te veranderen om aan de exameneisen te voldoen.