Freddy Klapwijk (55) uit Winterswijk is op zaterdag 21 november door burgemeester Thijs van Beem onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Dat gebeurde tijdens de jaarlijkse feestavond van de brandweer in partycentrum Nijenhuis in Winterswijk. Klapwijk nam daar na ruim twintig jaar afscheid als lid van de vrijwillige brandweer. Hij kreeg het lintje vanwege zijn langdurige inzet als vrijwilliger bij de brandweer.
Klapwijk werd op 1 juni 1995 aangesteld als lid van de vrijwillige brandweer Winterswijk. Vanaf die tijd heeft hij zich door het volgen van diverse opleidingen en trainingen ontwikkeld van aspirant-brandwacht tot hoofdbrandwacht in 2001. Voor de post Winterswijk was hij naast het reguliere brandweerwerk een actieve oefenleider, brandweerduiker, zager en zorgde hij voor het ademluchtonderhoud.