WINTERSWIJK – Atletiekclub Archeus hoeft in de toekomst niet bang te zijn voor droge zomers die het grasveld kunnen schaden. Een wichelroedeloper was zaterdag op sportcomplex De Hunenbulten om een waterbron te vinden, zodat de vereniging kan beschikken over een waterpomp voor de besproeiing van het middenterrein, zo meldt Archeus op zijn website.

 

De Winterswijkse wichelroedeloper Jan Rensink (63) liep zaterdag het veld over met zijn Y-vormige houten wichelroede. Gelijk was het al raak, in de hoek bij de achteruitgang begon de wichelroede plotsklaps hevig te klapperen, de striemen zaten in zijn hand. Even later werden nog twee andere bronnen gevonden, waarbij Jan opmerkte dat de eerste wel eens de beste zou kunnen zijn. Jan liet tegenover Archeus weten dat hij niet meer zoveel als vroeger met zijn wichelroede op pad gaat. ”Het kost best veel energie, ik deed eerder nog meer onderzoeken met de wichelroede, maar merkte gewoon dat het te veel van mij vergde. Ik zit dan ook niet op meer klusjes te wachten”, aldus Rensink. Archeus gaat dankbaar gebruikmaken van Jans bevindingen.