Tijdens de uitvoering van de RockPopera The Journey (2016) maakt het ruim honderdkoppige RockPops & Friends gebruik van een door songcoach Rob de Visser geproduceerde film. Deze – nog voor intern gebruik bestemde – film zal medio oktober in de theaterzaal van Boogie Woogie worden gepresenteerd. De officiële trailer van de film is nu al te bewonderen op YouTube (zoek op: RockPopera).

De opnames voor deze Engelstalige film zijn deze zomer geschoten in het prachtige buitengebied van Winterswijk. De film is een ode aan dit buitengebied en RockPops & Friends willen daarmee het Nationaal Landschap Winterswijk uitbundig promoten, zowel regionaal en nationaal als internationaal. RockPops & Friends voeren RockPopera The Journey uit op 28 en 29 mei 2016 in het instituut voor kunst en cultuur Boogie Woogie in Winterswijk. Daarvan wordt een live-TV-registratie gemaakt. Deze TV-registratie, waarvan de film onderdeel uitmaakt, zal na de concerten van 2016 permanent en wereldwijd te zien zijn via YouTube.

 

The Journey gaat over de reis die onze ziel tijdens ons leven maakt. Een tweeling van 17 jaar gaat op zoek naar antwoorden op de vraag van de zin van ons leven en besluit op advies van hun grootvader te gaan back-packen naar het niet bestaande mystieke land van Anthyoch (uitgebeeld door de opnames uit de buitengebieden). Daar woont Mattheyah, de Hogepriesteres van de ziel. Zij zal de vragen van de tweeling beantwoorden.

 

De rollen worden gespeeld door locale acteurs uit Winterswijk en omgeving. De Hogepriesteres wordt gespeeld door de Winterswijkse Wilma Lamers, de grootvader door Johan Kersjes uit Lichtenvoorde, tweelingzus Cassandra door Stephanie Willemsen uit Eibergen en haar tweelingbroer door Sander van den Belt uit Aalten. De filmcrew werd eveneens samengesteld uit jonge professionals uit de Winterswijkse regio.

 

The Journey wordt opgezet en uitgevoerd in nauwe samenwerking met Boogie Woogie, tevens de thuisbasis van RockPops. Daardoor kan het project een breed cultureel publiek bereiken en een stevige impuls geven aan de vocale cultuur in de regio. De organisatie en logistiek van het meerdaagse evenement wordt in eigen beheer verzorgd door Boogie Woogie, dat hiermee laat zien dat het de capaciteiten in huis heeft om complexe culturele projecten voor de regio met succes te realiseren.

 

Met 100 % Winterswijk wordt samengewerkt waar het gaat om de promotie van Nationaal Landschap Winterswijk. Daarnaast zijn er voorbereidende besprekingen over samenwerking gaande met Willem te Voortwis van het Cultuurpact Achterhoek. De Winterswijkse fotograaf Hans Hendriks (Gastgalerij Ankomm’n), promotor van de rijke landschapshistorie en -cultuur in de buitengebieden heeft eveneens zijn medewerking toegezegd.

 

RockPops heeft inmiddels een uitnodiging ontvangen uit Duitsland om The Journey daar uit te komen voeren. De eerste Duitse zangliefhebbers hebben al aangegeven ook graag mee te komen zingen met de RockPopera. Met een muziekproducent uit Australië is contact over een uitvoering van The Journey in dat land door een popkoor daar.

 

Er zijn nog steeds plaatsten beschikbaar voor zangliefhebbers met en zonder zangervaring om mee te zingen met de RockPopera. Vooral hoge heren (tenoren) en lage dames (alten) zijn van harte uitgenodigd mee te komen doen. Alle informatie is te vinden op www.rockpopera.nl