Nadat bij zijn echtgenote COPD werd geconstateerd, besloot Hengeveldenaar Jan Mulleman (zelf een ervaren mondharmonicaspeler) om een deel van zijn vrije tijd te gaan besteden aan het geven van gratis mondharmonica les aan mensen met een longaandoening. Mondharmonicaspelen traint de ademhalingsspieren en het is bovendien goed voor het brein. Elke donderdagochtend komt een groep longpatiënten in Meddo bijeen om de lessen van Jan te volgen. Door in groepsverband te lessen, ontstaat er een sociale cohesie waardoor het thuis oefenen wordt gestimuleerd en de wekelijkse gang naar Meddo een sociaal gebeuren wordt.

Inmiddels geeft Jan Mulleman al zo’n twee jaar les aan longpatiënten uit de Achterhoek en Twente. De lesgroep van Jan, MHT Meddo, heeft onderdak gevonden bij Motorhotel Meddo (Winterswijk).

 

Om een muzikale uitdaging te houden, organiseert Jan jaarlijks een dag waarop zijn ‘leerlingen’ aan de buitenwereld hun muzikale vorderingen mogen laten horen. Vorig jaar was dat op een familiedag. Dit jaar, zondagmiddag, 12 juli a.s., geeft MHT Meddo bij Motorhotel Meddo een tuinfeest.

 

Het is MHT Meddo gelukt om die dag een muzikaal beroep te doen op:

– MHT Maasstad (Rotterdam);

– Ron van Hal (blues speler);

– Eddy Young (voormalig zanger van The Tumbleweeds);

– Die Stadlfreunde uit Haaksbergen & Hengevelde (Stimmung muss sein);

– Mondharmonicakwartet Fata Morgana (behoort tot het beste van de wereld);

– Bas(sie) van Toor (de bekendste mondharmonicaspeler van Nederland).

 

Bovengenoemde muzikanten verlenen aan het tuinfeest van MHT Meddo hun gratis medewerking.

 

Wat is een tuinfeest zonder BBQ? Daarom is er na afloop een longvriendelijke BBQ (dus geen rook).

Die Stadlfreunde zullen deze BBQ muzikaal opluisteren met een 2e optreden.

 

Iedereen is hartelijk welkom op dit tuinfeest (13.30 – 17.00 uur). De toegang is gratis. De kosten voor de BBQ daarna zijn € 15,00 per persoon. Graag wel even van tevoren reserveren (info@motorhotelmeddo.nl).

 

U wordt verzocht op het tuinfeest niet te roken!

 

Adres Motorhotel Meddo

Goorweg 9 – 11

7104 BB Winterswijk

T 0543-522564

 

Voor meer informatie: http://www.mhtmeddo.nl/tuinfeest-2015.html.