Een „RÖMISCHE NACHT“ in speciale editie vindt in de succesvolle concertreeks,  „musicgarden“ op 29 mei om 19.30 uur in het Forum Mariengarden in Borken-Burlo, plaats.  „Wij creeëren een beetje de atmosfeer van een zwoelle zomernacht op de Piazza Navona op het toneel van het Forum Mariengarden“, verzekerd de ervaren tenor Sascha Dücker, die gedurende deze avond ook optreden zal.

Samen met hem zullen verdere bekende artiesten op het toneel staan, onder andere Caroline Merz (sopraan), die reeds bij de staatsopera van Wenen gezongen heeft, Sabine Lauterbach (sopraan) van de jonge  kamer-opera Köln en Ricardo Marinello (tenor), het eerste RTL-„Supertalent“ 2007 van de duitse televisie. Zij zullen de bekende „Ohrwürmer der Opernliteratur“ ten gehore brengen, zoals bijvoorbeeld  aria’s en duetten uit Tosca, Figaros Hochzeit, La traviata of de Barbier von Sevilla. Naast deze solisten zal het uit 15 personen bestaande ensemble der Camerata Louis Spohr uit Düsseldorf ook optreden en verder nog  „Vocal Total“ uit Borken en het Männerchor Vreden 1911 e.V.  Kippevel is te verwachten, wanneer dan onder andere verdis beroemde gevangenkoor uit  „Nabucco“ met veel stemgeweld door de concertzaal klinkt – een geweldige live-ervaring ook voor minder opera minnend publiek en voor jonge toeschouwers, voor deze jonge gasten zijn extra voordelige kaartjes te verkrijgen.

Passend bij de musiek kunnen de toeschouwers zich op kulinaire italiaanse verrukkelijke wijnen verheugen, aldus de organisatoren en zij vervolmaken hiermee de sfeervolle avond. „Unangestrengte Hochkultur“ noemen de Burloer het en stellen zich zo ook het publiek optisch voor: in plaats van in stijve opera gala te komen, bevelen zij aan zich te kleden in voor een zomerfeest bij vrienden gebruikelijke outfit.

Achtergrond voor dit uitgebreide concert is de schoolreis  van het gymnasium Mariengarden in Burlo. Eind september zullen alle 750 scholieren en leraren een grote reis naar Rome maken. Daarom wordt dit thema in Burlo nu al op verschillende manieren gepresenteerd.
Toegangskaarten (24€, gereduceerd 6 €, families met 2 volwassen  44€, met 1 volwasssene 25€) zijn nu al te verkrijgen bij het Musikhaus Senft in Borken en bij het Gymnasium Mariengarden (tel.nr. 0049-2862-589112) en ook aan de avondkassa.