Zondagmiddag omstreeks 16.15 uur is een 72-jarige vrouw in Winterswijk slachtoffer geworden van kettingdieven. De vrouw werd toen zij in haar scootmobiel over het fietspad van de Jaspersweg in Winterwijk reed, door een grijze auto, vermoedelijk een BMW 3 of 5 serie, gedwongen te stoppen. Het slachtoffer raakte bij de diefstal een gouden halsketting kwijt.

Een vrouw was uit de auto gekomen en was druk gebarend en pratend in een vreemde taal op de 72-jarige vrouw af komen lopen. Voordat ze er erg in had was ze één van haar halskettingen kwijt. Toen er een auto voorbij reed en de inzittenden zich realiseerden wat er aan de hand was keerden zij hun auto. De vrouw voelde nattigheid en stapte snel in de wachtende BMW die er vervolgens vandoor ging. De getuigen reden nog wel een stukje achter de verdachten aan maar raakten hen al snel kwijt.

De inmiddels gewaarschuwde politie kon de dieven niet meer achterhalen. De politie is op zoek naar de BMW en de inzittenden. Op de BMW zaten witte kenteken platen met zwarte letters. De vrouw die de ketting van het slachtoffer afpakte was ongeveer 40 jaar, had een klein dik postuur en was ongeveer 1.60 lang en was ook lichtgetint. Ze had zwart kort haar en droeg dat in een klein staartje. Ze droeg een lange zwarte rok tot op de schoenen. In de BMW zaten nog twee mannen. De bestuurder had een lichtgetinte huidskleur.

De politie wil graag in contact komen met mensen die menen wat gezien of gehoord hebben. Of bent u zelf onlangs slachtoffer geworden van deze dadergroep en heeft u dit nog niet aan ons gemeld, neemt u dan contact met ons op? De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.