Op zaterdag 4 en zondag 5 april aanstaande staat het paasweekend weer voor de deur. Dat
betekent dat ook, voor de zesde maal, het VuurFestival Meddo aan de Wesselinkweg te
Winterswijk-Meddo zal gaan plaatsvinden. De afgelopen 5 jaren heeft het evenement zich
geprofileerd als een evenement voor het hele gezin met als centraal middelpunt één van de
grootste vuren uit Nederland.

Net als andere jaren zal het evenement ook dit jaar op de zaterdagavond starten. Vanaf 19:00 uuropenen de poorten zich voor een goede opwarmer voor de zondag. Hierbij staan onder andere de kleinste DJ van Europa, Tim Little, en de Hilversum House Mafia (Domien Verschuren & Tjitse Leemhuis, 3FM) op het programma.

Meer diversiteit op zondag dan andere jaren Waar het natuurlijk grotendeels om draait bij het VuurFestival is toch wel 1e paasdag, zondag 5 april. Vanaf 17:00 uur is het terrein open. Klaas te Kamp van de organisatie vertelt: “Dit jaar hebben we veel veranderingen doorgevoerd qua opzet. We willen écht voor iedereen wat bieden. Dat heeft ons ertoe gezet om meer podia op het terrein in te richten, 6 in totaal dit jaar. De opzet zal knusser zijn en er zal dus ook meer te zien zijn.” Op de zondag is er voor de jonge jeugd een kinderweide, voor de middelbare jeugd een dance/top40 area en een DJ-Talent area en voor de ouderen onder ons een coverband area en Bands Talent area. Daarnaast is er ook nog een 80/90’s/feest area waar muziek
zal zijn voor alle doelgroepen.

Het evenement zal tot ruim na middernacht duren en zal eindigen bij het akoestisch podium, vlak bij het paasvuur. Paasvuur blijft centraal staan Wat gelijk blijft aan andere jaren is het grote paasvuur. Mike Goossens vertelt: “Het paasvuur blijft het middelpunt van het evenement en zal middels een indrukwekkende show met meer interactie en beweging rond 21:00 uur door de holtslöppers van Meddo ontstoken worden. We raden dan ook iedereen aan om er op tijd te zijn om zo niks te hoeven missen”.

Op 1e paasdag zal de entree geheel gratis (vrije gift) blijven, voor de zaterdag kunnen kaarten à 6,- in de voorverkoop gekocht worden of aan uiteraard op het terrein. Speciaal voor degene die niet naar het evenement kunnen komen is er ook weer een live-stream op de zondagavond. Jordi Gebbink van OmroepCW: “Het evenement zal live te volgen zijn via www.omroepcw.nl en www.vuurfestival.nl, zo hoeft niemand wat te missen.” Voor meer informatie omtrent het evenement ga je naar www.vuurfestival.nl