Voor de tweede beursvloer van de Winterswijkse Uitdaging op dinsdag 14 april hebben zich al meer dan twintig bedrijven aangemeld. Onder hen KHK Borduren & Bedrukken, TipTop Schoonmaakdiensten, Oortgiese Grondwerken, Winterwarm, Wenters Sports Club en Berghe koffie & meer.

Johnny Klanderman van KHK Borduren & Bedrukken lacht als hij terugdenkt aan de eerste beursvloer vorig jaar. “Mijn broer Jerry en ik waren vanwege het werk wat verlaat. Al direct bij binnenkomst kregen we te horen dat diverse verenigingen ons graag wilden spreken. Nou, die matches waren dus zo voor elkaar!” Dinsdag 15 april laat Johnny graag ‘zijn gezicht weer zien’ in De Storm.

 

Op de beursvloer sloot KHK een deal met gymsportstichting Unitas. “Unitas wilde graag nieuwe hoezen voor de hockers die worden gebruikt bij de prijsuitreikingen.” Was er nog een tegenprestatie? “Ach, ons logo staat er op, in het klein, maar dat is genoeg. Wij sponsoren veel verenigingen en dat doen we met plezier.”

 

Zowel KHK als TipTop maakten vorig jaar een match met de Winterswijkse Watersportvereniging. WWV organiseerde in 2014 voor de 61e keer een internationaal waterpolotoernooi bij het Strandbad. KHK bedrukte de shirts voor de organisatie, TipTop sponsorde de waterpolovereniging. Osman Abbadi van TipTop: “Dat was een leuke match met een mooie tegenprestatie. In opdracht van de gemeente heeft TipTop verkeersborden schoongemaakt. Daar hebben de junioren van WWV ons goed bij geholpen!”

 

Osman noemt de beursvloer een mooi initiatief, maar geeft aan dat TipTop op eigen gelegenheid ook al veel organisaties en verenigingen sponsort. Organisator Inge klein Gunnewiek: “Veel verenigingen weten de bedrijven inderdaad prima te vinden. Er zijn echter ook verenigingen die dit niet lukt. Ze durven niet of hun vraag is te groot om door één bedrijf in te vullen. Dan biedt De Uitdaging uitkomst: wij kunnen meerdere bedrijven inschakelen. Ook is dit nieuw voor veel organisaties: door minder subsidie moeten zij zichzelf meer bedruipen. Zij hebben echt hulp nodig bij het inschakelen van het bedrijfsleven.”

 

Aanmelden

Bedrijven en (maatschappelijke) organisaties kunnen zich aanmelden via info@winterswijkseuitdaging.nl. De beursvloer vindt plaats op 14 april in theater De Storm en duurt van 15.15 tot 18.00 uur.

 

www.winterswijkseuitdaging.nl