Van 16 tot en met 21 maart 2015 is het de Nationale Week van Zorg en Welzijn. 300 locaties van zorg- en welzijnsorganisaties in Overijssel, Noord- en Oost-Gelderland openen hun deuren voor het grote publiek. Buurtbewoners, studenten, familieleden van cliënten, werkzoekenden en alle andere geïnteresseerden kunnen deze week in het hart van zorg en welzijn kijken.

Iedereen kan met eigen ogen zien wat voor fantastisch werk er in de zorg- en welzijnssector gedaan wordt. Het is dé mogelijkheid voor zorg en welzijn om te laten zien hoe het er in een opvangcentrum of verpleeghuis precies aan toe gaat, welke geavanceerde technieken er in een ziekenhuis gebruikt worden en hoe leuk, uitdagend en vooral belangrijk het werk is. Het kan allemaal tijdens de Nationale Week van Zorg en Welzijn, die deze editie werkt met het thema ‘Zo werkt zorg’.

Ook een kijkje nemen bij een zorg- of welzijnsorganisatie bij jou in de buurt? Op www.zorgselect.nl/weekvanzorgenwelzijn staan alle deelnemende locaties en openingstijden.

Opening door BN-ers

De Week van Zorg en Welzijn is in Oost-Nederland geopend door 5 Bekende Nederlanders. Ruben Dingemans, Erwin Nyhoff, Kim Kötter, Chimène van Oosterhout en Sabine Uitslag hebben elk samen met scholieren een bezoek gebracht aan een zorgorganisatie. Sabine Uitslag heeft in Enschede zorgmedewerkers van Zorggroep Manna in het zonnetje gezet; Kim Kötter heeft cakes gebakken met cliënten van de dagopvang van Stichting Sprank in Hardenberg; Erwin Nyhoff heeft gezongen en een quiz gespeeld bij de Parabool in Schalkhaar; Chimene van Oosterhout heeft wensballonnen met wensen voor de zorg opgelaten bij RIBW in Almelo en Ruben Dingemans is bij Markenheem in Doetinchem rondgeleid door het nieuwe woonzorgcentrum Schavenweide.