Zondag 22 maart  wordt om het open Aaltens kampioenschap Dynamic Tennis enkelspel gestreden. De meeste verenigingen uit de Achterhoek zullen spelers afvaardigen voor dit kampioenschap. De organisatie is in handen van de Aaltense verenigingen DTA uit Aalten, Represta uit Dinxperlo en SSS Irene uit Lintelo.

De wedstrijden worden gehouden in de Eurohal te Dinxperlo. Iedereen kan de wedstrijden vrij bezoeken, er is een tribune aanwezig en er wordt gespeeld op alle niveaus ( A, B, C en D klasse) zo krijgt de bezoeker ook een goed inzicht op de niveaus waarop gespeeld wordt. De wedstrijden beginnen om 9.30 uur en duren tot circa 16.00 uur.

Dit open Aaltens kampioenschap is ook een soort generale repetitie voor het Nederlands kampioenschap Dynamic Tennis enkelspel dat bovengenoemde verenigingen gaan organiseren op zondag 19 april a.s. ook in de Eurohal te Dinxperlo. Dan komen de beste spelers en speelsters van Nederland naar Dinxperlo om voor de eer te strijden.

Het is een prima moment om met deze aantrekkelijke sport kennis te maken. Er zal in de Eurohal een informatiestand aanwezig zijn met materiaal over deze dynamische sport, met de adressen van verenigingen uit de regio, hun accommodaties waar ze spelen en op welke uren de verenigingen hun speel-/club-/of trainingsdag hebben en op welke tijden.

Voor meer informatie is er de website van de DynamicTennis bond www.dynamictennis .nl. Daar staan ook alle verenigingen uit Oost-Gelderland op vermeldt met hun e-mail contactadres, waar u alle inlichtingen kunt aanvragen die u wenst. Op deze site zijn ook filmpjes te zien over deze sport, die beoefend wordt door jong en oud en bekend staat door de geringe blessures die bij het spelen opgelopen worden.