Dinsdag 10 maart is, op uitnodiging van de Bibliotheek Oost-Achterhoek en Scholengemeenschap Marianum, de schrijver Kader Abdolah te gast in de Bibliotheek Groenlo. Aanvang van de schrijversavond: 20.00 uur. De bibliotheek is geopend vanaf 19.30 uur. Kaarten voor deze avond zijn te koop bij de Bibliotheek Groenlo en de Bibliotheek  Lichtenvoorde: leden bibliotheek € 7,50, niet leden € 10,00. Leerlingen van het Marianum hebben gratis toegang, op vertoon van hun schoolpas kunnen zij een kaart afhalen in de schoolbibliotheek in Groenlo.

Schrijver Abdolah werd in 1954 geboren in Iran, in 1988 vestigde hij zich in Nederland. In 1993 debuteerde hij met de verhalenbundel De adelaars. Hij veroverde het Nederlandse lezerspubliek met de romans Spijkerschrift en Het huis van de moskee. Dit laatste boek werd zelfs verkozen tot de op een na beste Nederlandse roman aller tijden. Zijn boeken zijn in meer dan 20 landen vertaald. In 2011 schreef Kader Abdolah het boekenweekgeschenk De kraai.

Vorig jaar verscheen zijn schitterende roman Papegaai vloog over de IJssel. Deze roman vindt plaats in en rond de stad Zwolle en vooral in vier oer-Hollandse dorpen langs de IJssel. In deze roman waarin de essentie van de veranderingen die Nederland de afgelopen 25 jaar onderging beschreven wordt, kan het  bijna niet anders dan dat hij  zijn persoonlijke ervaringen gebruikt heeft.