Zoals elk jaar was er nu ook weer de vraag: welke kant van Winterswijk gaan we op? En wie weet er een mooi plekje voor een rustpunt? Dat rustpunt was deze keer snel geregeld. Wij zijn in 2015 van harte welkom op imkerij de “Besker” van Ada en Jan Schreurs (www.imkerijdebesker.nl). Een prachtig erf waar het goed vertoeven is en waar u, tijdens de openingstijden, de imkerij kunt bekijken en heerlijke honing kunt kopen.

Op een zonnige zaterdagmiddag in oktober zijn de parcoursbouwers op de fiets gestapt om een begin van de route te maken. Een tweede en derde middag waren er voor nodig om het af te krijgen. De kennis van de omgeving die deze heren hebben is onmisbaar om er iets moois van te maken. Vrijwel elk paadje is ze bekend en zo wandel je dus, op de mooiste manier, van de ene naar de andere buurtschap en kun je volop genieten van het prachtige Winterswijkse landschap.

De “Besker” ligt in de buurtschap Kotten. Maar natuurlijk komen we dit jaar ook weer in meer buurtschappen van Winterswijk. Via de Brinkheurne, Ratum, Kotten en een stuk van het Woold hebben we, zoals u van de “Hazewind” gewend bent, weer een mooie wandelroute gemaakt. De lange afstanden komen ook nog een stukje door Duitsland. Voor de deelnemers van de 30 en 40 km. is er op het erf van het scholtengoed “Hesselink” in Ratum een extra rustpunt. Daar mogen we gebruik maken van een activiteitencentrum van   Estinea. Mensen die werken bij Hesselink en ondersteuning krijgen van Estinea  zullen op dit rustpunt helpen met het verzorgen van de soep en koffie.

Ook nu weer zijn we erg blij met de toestemming van de particuliere grondbezitter en van het “Geldersch Landschap” om over hun bezit te mogen wandelen. Ook de gastvrijheid om ergens een rustpunt te kunnen maken waarderen we zeer. Zonder deze medewerking is het onmogelijk om er iets moois van te maken.

Wij wensen de deelnemers alvast een mooie wandeltocht toe en hopen dat het goed wandelweer is. Daar kunnen we niet voor zorgen. Voor verdere informatie kunt je terecht op onze site: www.dehazewind.nl