Remise na 4-0 voorsprong bittere pil

Het Winterswijkse kaderteam van BV Kronenhuis heeft een kostbaar punt laten liggen in de race naar het kampioenschap van poule Oost-Nederland van de Nationale Kadercompetitie.
In Winterswijk werd het tegen het kaderteam uit Deventer 4-4, na een 4-0 voorsprong.

De voordelige tussenstand werd bereikt door zeges van Herman Woeltjes en Jan Tijdink.
Eerste man Woeltjes maakte zijn 220 caramboles 57/2 in een lang durende partij tegen Charles de Bie (160 car 572).

Qua tijd dan, want uit in 10 beurten is gewoon een uitstekend moyenne, maar door het vele grote spel vergden de caramboles meer tijd. Ook de stroeve start met na 7 beurten een 92-74 tussenstand voor Woeltjes was niet bevorderlijk voor het tempo. In de 8e beurt ging het gas erop bij Woeltjes en hij scoorde in 3 beurten via 55, 45 en 28 zijn ontbrekende caramboles bij elkaar, en kon zich laten feliciteren door de Bie die op 102 caramboles achterbleef.

Op de andere tafel opende Sjors Petter (150 car 38/2) prima met 28 van aquit. Jan Tijdink (130 car 38/2) kreeg de ballen in een mooie positie aangeleverd en antwoordde goed met een serie van 31. Daarna was het 4 beurten rommelig van beide kanten met slordige missers, waarna Tijdink het in de 6 beurt weer klein kreeg en een fraaie serie van 40 aan liet tekenen.
Stand na 6 beurten 36-82 voor Tijdink.

Daarna had Petter weer een goed antwoord met 33. Tijdink trok echter goed door en na 27 in de 7e moest hij in de 8e beurt uitgaan, maar door butage miste hij de laatste, 21e carambole. Petter liet de geboden kansen aan zich voorbij gaan en verloor in 10 beurten met 59 punten toch nog fors.

Een terechte 4-0 tussenstand in de wedstrijd, en hopelijk kon het team de zege veilig stellen na de pauze in de partijen Mannes Liefting en Eddy te Molder, over 110 caramboles 38/2, en John de Graaf tegen Emil Massen, in een partij 190-150 caramboles 38/2.

Lieftink begon goed met 38 uit 2 maar viel daarna stil, terwijl te Molder een valse start had met 25 uit 6, wat een 55-25 stand opleverde voor Lieftink. Het werd een wat wisselvallige partij met foutjes over en weer, maar via wat kleinere series kwam te Molder terug in de wedstrijd en gaf het bord een 96-78 stand te zien na 11 beurten.

3 poedels op rij van te Molder gaven Lieftink de kans om uit te gaan, maar het leek wel of hij niet wilde winnen want telkens gaf hij te Molder gelegenheid om nog wat terug te doen. Helaas kon deze niet profiteren waarna Lieftink in de 16e beurt uitging. In de nabeurt bracht te Molder zijn totaal op 96 caramboles.

De wedstrijd tussen Emil Massen en John de Graaf was kwalitatief van een hoog gehalte, en verliep zeer spannend. Door een serie van 62 in de 2e en 55 in de 4e beurt stond de Graaf al snel op een behoorlijke voorsprong van 124-53. Massen deed in diezelfde beurt nog wat terug middels 48, waardoor hij zich weer knap in de wedstrijd vocht. Beide spelers speelden technisch fraai en wisten de posities klein te houden.

De Graaf maakte in de 5e omloop wederom een flinke serie, 53 dit maal, waarop Massen het antwoord schuldig bleef, al ging daar wel een ongelukkig balcontact aan vooraf.. In de 7 beurt (!) maakte de Graaf zijn laatste punten, waardoor het aan Massen was om nog eens alles uit de kast te halen en via een remise de ploeg aan de dagzege te helpen. Hiervoor moest hij in de nabeurt 40 caramboles scoren, maar het spel liep op een gegeven moment zó ver uit elkaar dat dit mislukte en Massen strandde op 127 caramboles.

Het team was toch enigszins aangeslagen door het resultaat, vond de teamleider, die zelf ook lichtelijk teleurgesteld was. Ook wel logisch na een 4-0 tussenstand, dan reken je op meer…Neemt niet weg dat er tot op het laatst voor de punten gevochten is, en daarvoor maak ik de jongens ook groot compliment.

Met nog 5 wedstrijden te gaan wordt het ondertussen ongemeen spannend bovenin. Alleen de poulewinnaars plaatsen zich rechtstreeks voor de halve finales en het lijkt op dit moment tussen de huidige nrs. 1, 2 en 3 te gaan.

De volgende wedstrijd speelt het kaderteam maandag 9 maart uit tegen Willemsen Dinxperlo; opgesteld staan Woeltjes, Massen, van Alst en Tijdink.

Op 16 maart dan de thuiswedstrijd tegen De Veemarkt uit Doetinchem, en Kabelrups.com treedt aan in dezelfde opstelling als tegen Willemsen.