De politie heeft op maandag 11 en dinsdag 12 februari zes Winterswijkers aangehouden. Zij worden ervan verdacht een 14-jarige plaatsgenoot tegen zijn wil te hebben meegenomen in een auto. Hierbij is de jongen ook mishandeld.

De tiener werd in de vroege ochtend van woensdag 28 januari van zijn vrijheid beroofd en meegenomen in een auto. In de auto zaten zes plaatsgenoten. Hij werd mishandeld en liep daarbij letsel op. Men wilde informatie van hem over een inbraak, die in de nacht van 26 op 27 januari werd gepleegd bij een videotheek aan de Kloetenseweg. Hier werd vooral rookwaar gestolen.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor in de cellencomplexen in Doetinchem en Borne. De officier van justitie gaat een beslissing nemen in verband met de voorgeleiding en het vervolg van het onderzoek. Het onderzoek naar de inbraak loopt ook nog.