Het college van burgemeester en wethouders vindt het belangrijk om goede contacten met het bedrijfsleven en de instellingen in onze gemeente te onderhouden. Op 27 januari bezocht het college Prange BV, leverancier van precisie assemblage oplossingen aan de Snelliusstraat in Winterswijk.

Wat moeten we ons voorstellen bij een producent van technisch hoogwaardige, fijn-mechatronische assemblages? Het onderwerp komt vanzelf tot leven als directeur Erik Prange en accountmanager Jaap Wansink vol passie vertellen over hoe ze, inventief en eigenwijs, technische oplossingen bedenken voor hun klanten en deze vervolgens seriematig produceren.

Tijdens de rondleiding zien de collegeleden bijvoorbeeld hoe een vakbekwame medewerker op microscopisch niveau soldeert aan een doorstroommeter voor vloeistoffen. Een ander sprekend voorbeeld is hoe Prange in een Euregionaal project een Piëzo-meetsysteem heeft ontwikkeld, voor het detecteren van minuscule haarscheuren in eieren. Door toepassing van het zeer nauwkeurige meetsysteem worden gebroken eieren uit gesorteerd. Prange B.V. heeft tien medewerkers in dienst en is gevestigd aan de Snelliusstraat in Winterswijk.