Het in Winterswijk gevestigde taxibedrijf Walhof begint per maandag 16 februari met het vervoerssysteem Combitaxi.

De Combitaxi zal in eerste instantie rijden elke maandag tot en met vrijdag van 09:00 uur tot 21:00 uur, en zal bij de opstart ritten binnen de bebouwde kom van Winterswijk uitvoeren. Ook rolstoelgebruikers kunnen gebruik maken van de Combitaxi.

Het vervoerssysteem is niet nieuw voor Winterswijk. Taxi Walhof heeft dit systeem in 1988 bedacht en geïntroduceerd, en heeft de naam Combitaxi wettelijk beschermd. Op het hoogtepunt van dit vervoerssysteem maakten taxibedrijven in 29 gemeenten in Nederland gebruik van het concept.

In 1998 werd Combitaxi in één klap overbodig door de invoering van het gesubsidieerde Mobimax vervoerssysteem  (tegenwoordig Regiotaxi).
Door de huidige perikelen met de Regiotaxi heeft Taxi Walhof besloten de toen succesvolle Combitaxi weer op te starten.

HOE WERKT DE COMBITAXI?

Combitaxi is een eenvoudig vervoerssysteem.

Taxi Walhof start maandag 16 februari met de Combitaxi op elke werkdag van 09.00 uur tot en met 21.00 uur. Klanten kunnen de Combitaxi bestellen op elk half uur.
De ophaaltijd kan liggen tussen een kwartier voor het bestelde tijdstip tot een kwartier erna. Aanmelding van een rit dient minimaal 1 uur van te voren plaats te vinden.

De ritprijs is een vast bedrag van € 4.00 per enkele rit. Een rolstoelgebruiker betaalt de dubbele ritprijs, dus acht euro.
Voorlopig wordt gestart op werkdagen en alleen in de bebouwde kom van Winterswijk. Bij veel vraag kan de service van de Combitaxi worden uitgebreid naar de weekenden, of naar een groter vervoersgebied.

Klanten dienen wel lid te worden van het systeem. De prijs voor het lidmaatschap is
€ 5,00 voor het jaar 2015. Met dit lidmaatschap kan men gedurende het jaar gebruik maken van de Combitaxi.

Men kan kontant betalen aan de chauffeur, of  met een Combitaxi munt. Deze munten kosten 4 euro per stuk en kunnen bijvoorbeeld als cadeau worden gegeven aan de gebruikers.

Er is ook een starterspakket verkrijgbaar: Deze bestaat uit lidmaatschap voor 2015 plus 4 Combitaxi munten voor een totaalprijs van € 20,00. De munten of  het starterspakket zijn verkrijgbaar in de shop van het Shell tankstation aan de Stationsstraat 37 te Winterswijk. (geopend elke dag tot 22:00 uur.)